Help Resources/BeFunky on Android

Photos from Gallery not Loading

mystikalyx
posted this on June 03, 2011 14:12

What I'm running: I have a Thunderbolt so I'm using Android and have the latest update.

My issue: This past week I received a notification that beFunky had a new release so I updated the app. Since then, I can no longer edit photos from the gallery. The app opens and I can select a photo from the gallery, but beFunky will then hang on the "Loading Image..." screen and the image is never loaded. I have no problem taking a photo via beFunky and then editing.

What I've done to troubleshoot so far: I have uninstalled and reinstalled, restarted my phone, and cleared the beFunky cache. In addition, I've checked other running processes and there is nothing running above and beyond what was running when beFunky still functioned properly.

Does anyone have any additional suggestions? I really love beFunky and am frustrated I can no longer use this app. Thanks so much!

 

Comments

User photo
bmert

Thank you very much for your detailed error report. We've figured out the problem with your help.

We'll need to release an update to fix this. Please stay tuned.

Sorry for the inconvenience!

June 06, 2011 00:56
User photo
bmert

The update is available now. Please check.

Thanks,
Baris

June 06, 2011 04:24
User photo
mystikalyx
BeFunky

Thanks bmert! I dl'd the update, but have a mixed report.

Some gallery photos will load and some won't. Using either QuickPic or the default gallery, I am able to load certain images; others still get stuck on the "Loading Image..." screen. It seems like photos will load from a specific camera app folder, but not the "Camera Shots" or "All Photos" folder when using the standard Gallery. Best guess would be that it is related to the photos mysteriously vanishing issue that seems to be common on the Thunderbolt. I had used QuickPic to fix that issue and it was previously working with beFunky. Not sure if that makes it a beFunky issue or just an Android issue.

Either way, thank you so much for investigating and releasing an update! At least edit some photos now instead of none!

 

June 06, 2011 14:54
User photo
bmert

We’ve just released another update (1.0.9).

Please update as soon as it’s available for you and let us know the result!

June 07, 2011 04:50
User photo
graeme_dutton
BeFunky

I am getting this problem on my Samsung Galaxy S, I bought the app yesterday and can only use the camera option.

 

Graeme

November 03, 2011 02:54
User photo
bmert

Graeme,

Thanks for your feedback. We've noticed that some Android owners are facing the same problem and we've already started to work on a fix. Please stay tuned.

BTW some of our users are reporting that the problem is solved after deleting and reinstalling the app; since this is not an approved solution you might want to try that also.

November 04, 2011 23:07
User photo
cathyczmc
Premium User

I need help and got no where to go. Ive tried everything with this company to get their attention and nada. Kinda sad considering I just purchased this and nothing works!!

November 23, 2011 16:47
User photo
graeme_dutton
BeFunky
I reinstalled the app and it worked, but the next time I tried, nothing worked either gallery or camera, come on guys can we get this sorted? Graeme
November 24, 2011 00:14
User photo
bmert

Cathyczmc

I've responded to your private tickets and the public article so I'm going to remove the message here since this article is about another case. You can follow the responses from the other users or you can add more comments to the article you posted from it's original location.

Regards

November 24, 2011 09:46
User photo
bmert

Graeme,

This is another solution below usually works.

Could you please follow the steps below:

Open Settings->Applications->Manage Applications

Find BeFunky from the list and tap on it. Then find the “Clear cache” button and tap on it.

After you successfully clear the cache, restart your phone and run BeFunky again.

 Please let us know the result.

 

November 24, 2011 09:47
User photo
mcmanson

I have cleared my browser ..updated adobe etc....but still when I click upload the page changes and no photo shows up...the page is in shadow as well...but only after I try to upload...I recently had some problems and changed some settings....Is there some way maybe I turned upload off? I mean I am still able to ul to fb ...but I even went to other sites like ipiccy pixler same problem

July 24, 2014 07:27
User photo
DerricH
BeFunky

@mcmanson since this thread is for Android users, I want to make sure I understand that you are using the Web app and not the Android mobile or tablet app. Is this correct?

Derric

July 30, 2014 09:11
User photo
mcmanson

derric :) I can use it from my computer but no from my tablet....It is android :) thank you I have been out aand just saw :)

August 02, 2014 01:18
User photo
mcmanson

oh and that comment was a day my internet was crazy ...now the internet is fine my computer works but not the tablet.

August 02, 2014 01:20
User photo
DerricH
BeFunky

@mcmanson can you try removing the app, clearing your device cache, rebooting your device, then reinstall the app?

August 03, 2014 20:57